Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвДали броят на заразените ще намалява, зависи от

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвДали броят на заразените ще намалява, зависи от
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Пандемията се свива, броят на заразените намалява

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Дали броят на инфектираните ще понижава, зависи от нас. Сега към този момент имаме много имунизирани хора, можеме да да не дестабилизираме тоя удобен вид, който е доста удобен. Ако дестабилизираме, отново ще тръгнем нагоре. Но в този момент нещата са добре. Сутринта базовото репродуктивно число беше 0,603, пандемията се свива, броят на инфектираните понижава. Ако ми четете Facebook страницата, паднахме под 25 000, отиваме на 20 000, обрисува се да паднем и под 20000, тази обстановка е доста добра, прекомерно добра.

Това сподели проф. Николай Витанов по Нова Тв.

Ако би трябвало да стигнем групов имунитет, би трябвало да слагаме по 20 000 дози дневно, т.е. февруари месец следващата година ще стигнем групов имунитет. 1,6 милиона българи са се срещнали с ковид и имат някаква отбрана, само че с течение на времето тази отбрана ще понижава. Днес в 10 часа отивам да се имунизирам, която телевизия желае, да пристигна да ме снима във ВМА, добави проф. Николай Витанов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР